Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

1/10/2016

Amerikai fahéjas csiga

A Pinterestet böngészve számtalanszor utamba akadt ez a szemtelenül vonzó kalóriabomba. Nem elég, hogy a belül omlós, kívül fahéjasra karamellizálódott csigamenetre ha csak ránézünk,  már az is keresztül húzza újévi terveinket, de még ott az ellenállhatatlan krémsajtos máz is... Íme a cinnabon a Jo cooks blogról inspirálódva!





Hozzávalók:

Tésztához:

60 dkg finomliszt (BL55)
2,5 dl langyos tej
10 dkg kristálycukor
7,5 dkg puha vaj
2 tojás
7 g (1 tasak) szárított élesztő
1 púpozott teáskanál só

Töltelékhez:

20 dkg barna cukor
1 csapott evőkanál fahéj
7,5 dkg puha vaj

Mázhoz:

12,5 dkg krémsajt
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
fél rúd vanília kikapart magja
1 csipet só


A tészta hozzávalóit, a lisztet, kristálycukrot, vajat, két tojást és a sót egy tálba kimérjük.



A langyos tejbe belekeverjük az élesztőt és összegyúrjuk a tészta hozzávalóival. Ezután kb. 6-8 percig dagasztjuk a tésztát, majd letakarva meleg helyre félretesszük, hogy a kétszeresére nőjön.



A fahéjas töltelékhez összedolgozzuk a vajat, barna cukrot és fahéjat.



Az illatos, puhán rugalmas tésztát lisztezett nyújtódeszkára tesszük és téglalap alakúra kinyújtjuk. Szépen elegyengetjük rajta a tölteléket, a széleken 1-2 cm-es sávot szabadon hagyva, és a hosszabb oldalánál fogva viszonylag szorosan feltekerjük a tésztát. Egy éles, széles lapú késsel 1,5-2 cm széles szeleteket vágunk a tekercsből, óvatosan, nehogy összenyomjuk a tésztát a nagy igyekezetben.


Az így kapott csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, kb. 1 ujjnyi távolságra egymástól.


A sütőt 170 fokra előmelegítjük, ezalatt a csigákat 30 percig meleg helyen pihentetjük. A cinnabonokat 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Mialatt a sütőben felszabadulnak az illatesszenciák, egy kézi, vagy gépi habverővel csomómentesre keverjük a krémsajtos máz összetevőit. A sütőből kiemeljük a csigákat...


... és a tetejükre kanalazzuk az ínycsiklandó krémes mázat. A máz a forró csigákon felolvad és szép egyenletesen bevonja őket. Langyosan isteni finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése