Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

9/22/2013

Gazdag karfiolleves csirkehússal

Tele vagyok tervekkel a megújult étkezésemet illetően és versenyt futok az idővel, hogy a korgó gyomorral felhalmozott zöldségekből és finomabbnál finomabb hozzávalókból a diétámba illeszkedő fogásokat készítsek. Zöldségeket rejtegetek a spájzunkban, a mosogató alatt, a hűtő fiókjában roskadoznak a gyümölcsök - azt hiszem lassan kereshetek egy pszichológust :)



Hozzávalók:

1 kisebb fej karfiol
2 sárgarépa
1 fehérrépa vagy pasztinák
fél gumó zeller és a fele zöldje
1 vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 chilli paprika
50 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál árpagyöngy
1 Knorr házias zöldségleves alap
2 duci gerezd fokhagyma

tört bors
tálaláshoz tejföl, ha szeretjük

A hagymát felaprítjuk és az olívaolajon megpároljuk. A felkockázott csirkemellet rátesszük a hagymára és rászórjuk a vékonyan felkarikázott fokhagymát, és a chilli paprikát.



Sózzuk, borsot törünk rá és félig lefedve, időnként átkeverve megpároljuk a húst. Ezalatt a megtisztított répákat felkarikázzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a zellert felkockázzuk. Amikor a hús már mindenütt szép fehér, rátesszük a gyökérzöldségeket, időnként megforgatva pár percig hagyjuk a hús levében párolódni.



Ezután hozzáadom a karfiolt és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Felforralom a levest, majd kisebb fokozatra állítom és belekeverem a zöldségleves alapot és beleteszem az árpagyöngyöt, majd addig főzöm a levest, amíg a zöldségek és az árpagyöngy meg nem puhulnak. Az utolsó öt percre a zeller zöldjét is hozzáadom.



Ha kell, sóval és borssal még utána ízesítem, majd friss tejföllel szedem tányérra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése