Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

5/16/2016

Sonkás gombás quesadilla

Egyszerű, letisztult ízei miatt az utóbbi időben rendszeresen került az asztalunkra ez a mexikói ősökkel dicsekvő finomság. Sokszor igénylem az intenzív, fűszeres ízeket, de van, amikor a lágy, összeszokott aromák csavarják el a fejemet :) Ezekre a pillanatokra tartogatom ezt a házi tortillalapba és puha sajtba olvasztott csemegét.







Hozzávalók: 12 nagy darabhoz

2 adag házi tortilla tészta


50 dkg csiperke gomba
szárított kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma

bors
12 szelet sonka
12 szelet sajt - jelen esetben trappista
petrezselyem


A gombát, fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük és az olívaolajon összefonnyasztjuk. Két jó nagy csipet szárított kakukkfüvet morzsolunk rá, sózzuk, borsozzuk és ha a gomba már megpuhult, félretesszük kihűlni.




A sonkaszeleteket, sajtszeleteket és a friss petrezselymet készenlétbe állítjuk.
Előkészítjük a tortilla tésztánkat a "Tészták" oldalon részletezett módon. 12 részre osztjuk, majd egyenként vékonyra nyújtjuk őket lisztezett felületen. Egy kinyújtott lapot közepes hőfokra melegített száraz serpenyőbe teszünk. Mialatt az egyik oldal átsül, a következő adag tésztát éppen ki tudjuk nyújtani. Hogy ezt a munkamenetet tudjuk folytatni, amennyiben szükséges, a serpenyő hőfokán módosítunk. A megfordított tortillalap felfelé néző oldala lehetőség szerint ne legyen megpirulva. Az egyik felére teszünk egy evőkanálnyi gombát, hogy majd szépen félbe tudjuk hajtani.


A gombára jön a sonka és a sajt, végül ízlés szerint durvára vagy finomra vágott, esetleg egyben hagyott friss petrezselyem ágacska.


Két lapos fakanál segítségével a szabad oldalt a töltelékre hajtjuk és enyhe nyomással összelapítjuk a quesadillánkat. Mindkét lapját szép piros pettyesre átsütjük.


Ha felvesszük a ritmust, elég gyorsan lehet haladni a sütéssel, nyújtással, töltéssel és forgatással. Ráadásul a kisült quesadillák egymásra halmozva igazán vonzó látványt nyújtanak!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése