Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

12/20/2012

Vaníliás kifli

Eléggé megkésve, de tegnap beindult itthon is a sütigyár. A város elveszett, elfoglalták az igazukért harcoló tüntető diákok, így hosszas gyaloglás és tülekedést követően végül behúzhattam magam mögött az ajtót. Későre járt, ezért begyúrtam egy adag mézeskalács tésztát, több újítással... meglátjuk milyen lesz :) Ami pedig gyorsan elkészül, az a csodásan egyszerű, de annál addiktívabb vaníliás kifli.



Hozzávalók:

2 csomag vaníliás cukor (ha van otthon, fél vanília rúd kikapart belseje)
8 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg liszt
5 dkg keményítő
10 dkg darált natúr mandula
porcukor a szóráshoz

A lisztet összegyúrjuk a puha vajjal, mandulával, porcukorral és vaníliás cukorral illetve a keményítővel, és szép kis cipóvá formáljuk. Frissen tartó fóliába tekerve egy órára betesszük a hűtőbe.




A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kihűlt tésztából vékonyabb rudat formázunk és ujjnyi szeleteket vágunk belőle. Ezeket a szeleteket a kezünkkel vékony hurkává sodorjuk és ízléses kifli formává alakítjuk.



Ha a kiflik elnyerték kecses formájukat, sütőpapírra helyezzük őket és tíz percre betoljuk a sütő középső állásába. A sülési idő letelte után a még meleg kiflik tetejére porcukrot szitálunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése