Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

10/15/2013

Lágy padlizsánkrém

Ez a fajta padlizsánkrém a sült fokhagyma, vöröshagyma és a házi majonéz miatt kapta tőlem a "lágy" jelzőt. A hagymák aromáját hőeljárással, a padlizsán ízét a majonézzel lágyítjuk. Végeredményül véleményem szerint egy nagyon addiktív csemegét hozhatunk létre, amivel nem árt vigyázni, mert valószínűleg nem tesz jót az alakunknak, de mint minden ilyen, szerotonin tömegekkel bombázza az agyunkat, hogy még-még-még...



Hozzávalók:

75 dkg padlizsán
2 tojássárgájából házi majonéz
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 fej fokhagyma

tört bors
fél citrom leve

A padlizsánokat 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük nagyjából másfél órára. Az első 30 perc után mellé tesszük az alufóliába csomagolt fokhagymafejet. Félidőben fordítunk egyet a padlizsánon, hogy a hő egyenletesen érje minden oldalát.




Ha kihűlt, kézzel lehántjuk a héját és megpucoljuk óvatosan a megpuhult fokhagymagerezdeket.
Elkészítjük a házi majonézt (amit én készítettem, annak a leírása az előbbi linkre kattintva elolvasható) és az olívaolajon megdinszteljük, kissé karamellizáljuk a felaprított vöröshagymát. A hozzávalókat egy nagyobb tálba tesszük. Adunk hozzá sót, borsot.


Egy egyszerű fakanállal pár perc alatt összekeverjük a hozzávalókat. A padlizsán a határozott mozdulatok nyomán szépen pépesedni fog, végeredményül egy kissé darabos, de rusztikus kinézetű krémet fogunk kapni. Ha megvan, feltétlenül kóstoljuk meg és állítsuk be az egyénre szabottan optimális só, bors és citromlé arányt! A padlizsánkrémet hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy akár egy éjszaka alatt össze álljanak az ízek.


...én a vöröshagyma olaján megpirítottam egy szelet puha belű, vastagra szelt toast kenyeret... Hát, nem volt éppen rossz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése