
Hozzávalók:
1 adag - kb. 9 db arab palacsinta, vagy ataif
Töltelékhez:
10 dkg zsíros tehéntúró
10 dkg juhtúró
10 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg sonka
2 evőkanál tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi cayenne bors
frissen őrölt bors
só ízlés szerint
1 evőkanál olívaolaj a hőálló tál kikenéséhez
10 dkg reszelt füstölt sajt a szóráshoz
Salátához (2-3 főre!):
4-5 jégsalátalevél
2 marék rukkola
5 db koktélparadicsom
1 dl krémes natúr joghurt
1 teáskanál méz
1 csipet só
1 teáskanál friss, aprított kapor
löttyintésnyi olívaolaj
1 maréknyi mandulalap
A palacsintákat elkészítjük a "Tészták" oldalon részletezett ataif recept alapján. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A töltelék hozzávalóit az újhagyma kivételével összekeverjük egy villával.
A palacsinták felét megkenjük a töltelékkel, az újhagymát felkarikázzuk és palacsintánként a töltelék tetejére szórunk néhány karikát.
A lepényeket félbehajtjuk és szorosan egy kiolajozott hőálló edénybe sorakoztatjuk. A végén megszórjuk a megmaradt 10 dkg reszelt füstölt sajttal.
A sütőben szép barnára sütjük, ezalatt összedobjuk a salátát. Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulalapokat. A salátaleveleket megmossuk, leszárítjuk és laskákra vágjuk. A paradicsomokat negyedeljük. Egy kisebb befőttesüvegbe mérjük a joghurtot, mézet, sót, felaprított kaprot és jó alaposan összerázzuk. Nyakon öntjük a salátát a joghurtos, kapros öntettel, majd vékonyan az olívaolajjal is.
Az elkészült palacsinták mellé egy adag salátát szedünk és megszórjuk illatozó, roppanós mandulalapokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése