Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

10/23/2012

Burgonyás kenyér fetasajttal

Az alapötlet az alábbi recept alapján született: http://www.nosalty.hu/recept/krumplis-fokhagymas-cipocska

Tetszett a pirított, passzírozott fokhagyma ötlete és valami burgonyás kenyérreceptre vágytam a hűtőben várakozó padlizsánkrém mellé. Aztán volt itthon fetasajt, meg fekete olívabogyó. Egy kis lila hagyma... Erről jut eszembe, tegnap este a kedvesem előzékenyen hagymás kólát akart nekem keverni, felvetette, milyen jó blogcím lenne :)

Na igen, a blogcím kérdése megszorongatott. Nem vagyok kibékülve vele.



Hozzávalók:

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg főtt, passzírozott burgonya
1 ek vaj
1 dl olaj
4 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 tasak instant élesztő
1 dl tej

fetasajt
olivabogyó
lila hagyma




A pucolt fokhagyma gerezdeket mérsékelt hőfokon megfuttattam a vajon. Amikor szép pirosra puhulnak, áttöröm őket fokhagymanyomón. A liszteket, élesztőt, áttört fokhagymát és burgonyát, az olajat, a tejet, az egy tojást és sót egybegyúrom, míg el nem válik az edény falától - na ez nálam most pár perc alatt bekövetkezett.
Fél órát kelesztettem meleg helyen ( belangyosított sütőben, mert nálunk nincs más megfelelő hely ).
Kettészedem a tésztát, kissé átgyúrom, majd kinyújtom ovális alakúra. A felkockázott fetasajtot, felkarikázott olívabogyót és a felaprított lila hagymát a tésztára szórom, majd a tészta hosszabb oldalánál fogva feltekerem, megpofozgatom és tetszetős formájúra alakítom.



Negyed órát hagyom kelni. Mielőtt a 170 fokos sütőbe tolnám, lekenem felvert tojással és kicifrázom a felszínét egy késsel. 45 percet adok neki, aztán haladhat befelé :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése