
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt (BL55)
20 dkg túró
20 dkg natúr joghurt
20 dkg vaj
2 csapott kiskanál só
kb. 15 levél medvehagyma
1 tojás sárgája
1 teáskanál tej
15-20 dkg sajt reszelve
A lisztet a vajjal, a túróval, joghurttal és sóval kimérjük egy edénybe.
Összegyúrom a hozzávalókat amíg egynemű, enyhén ragacsos tésztát kapunk, amit 20 percre hűtőbe teszek.
Lisztezett deszkán 1-2 cm vastagságú, nagyjából téglalapot formázó alakra nyújtom a tésztát. A medvehagyma harmadát felaprítom és egyenletesen a tetejére szórom.
Összehajtogatom a tésztát úgy, hogy a négy oldalát egyenként középre hajtom.
A kapott halmot újra kinyújtom, a medvehagymával ismét megszórom és ismételten összehajtogatom. Összesen háromszor ismétlem ezt meg, végezetül 1-1,5 cm vastagságúra nyújtom a medvehagymás tésztát. Helyenként a tetejére kerül a hagyma, de ez nem baj.
A sütőt 200 fokra melegítem elő, ezalatt a tésztát kisebb pogácsaszaggatóval - én egy "jégeres" poharat használtam - kiszaggatom. Sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatom a pogácsákat. A tojássárgáját a teáskanál tejjel elkeverem, ezzel kenem meg a pogácsák tetejét. A lekent pogácsákra reszelt sajt sipkát ültetek.
30 perc alatt sülnek szép pirosra az illatozó falatkák.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése