Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

11/27/2013

Adventi burgonyás kenyérke

Egy "viszonylag" puhán maradó, burgonyás apró sütemény a kandírozott citrom- és narancshéj aromájával... mindenképpen ki kellett próbálnom. A Sabrina Receptek 22. kiadványában találtam az eredeti receptet.







Hozzávalók:

2 közepes burgonya
1,25 dkg kandírozott narancshéj
1,25 dkg kandírozott citromhéj
17,5 dkg finomliszt (BL55)
7,5 dkg vaj
1 tojássárgája
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
porcukor a szóráshoz

A burgonyát puhára főzzük és átpasszírozzuk, vagy, mint esetemben, lereszeljük. A kandírozott citrushéjakat még apróbb darabokra vágjuk.



A vajat, cukrot, tojássárgáját és vaníliás cukrot kikeverjük. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sütőporral, majd a burgonyával együtt a cukros masszához adjuk.


Összegyúrjuk és 3 centiméteres hengereket sodrunk a tésztából. A hengereket frissen tartó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük egy órára. Ezután a hengereket felszeleteljük, a szeletekből ovális kenyérkéket formázunk. A kenyérkéket vízbe mártott éles késsel ferdén, 1-2 mm mélyen bemetsszük, és sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk.


170 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük őket. Még melegen porcukrot szitálunk rájuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése