Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

11/18/2013

Ánizsos halmok

Tegnap délután beindult az adventi sütöde :) azóta fűszerek, méz és sült vajas sütemények illata lengi be a lakást. Nagyon vártam már ezeket a napokat. A közeledő Ünnepek szelleme már hetek óta átjár, az öt elkészült adventi naptár pedig már csak a süteményekből álló rakományára vár :) Íme az első, "bemelegítős" sütirecept.




Hozzávalók: kb 25-30 darabhoz

12.5 dkg vaj
20 dkg finomliszt (BL 55)
fél kiskanál sütőpor
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kiskanál őrölt ánizs

porcukor a tetejére

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A vajat megolvasztjuk, a lisztet átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük.



Összegyúrjuk a vajjal a lisztet, a kétféle cukrot, sütőport és az ánizst. A tésztából diónyi golyókat formálunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket.


Negyed óra alatt készre sütöm a golyókat, amik halmokká terebélyesednek. Miután kivettem a sütőből, hagyom egy kicsit lehűlni őket, majd porcukrot szitálok a tetejükre. Jól záródó fémdobozba teszem a sütiket felhasználásukig, az egyes rétegek közé sütőpapírt teszek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése