Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

8/19/2013

Fusilli fetasajtos, olívabogyós, paradicsomos pestóval

Egri bazsalikomszüretünket igazi mediterrán jellegű tésztaétellel ünnepeltük meg a kellemesen forró, de már nem tikkasztó augusztusi hétvégén. Az árnyas terasz mélyén illatozó boros poharak, a hűvössé szelídülő esték, az elhúzódó beszélgetések pompás ételek sorával gazdagítottak minket... A mi ajándékunk a sok gondoskodásért egyik kedvenc otthoni csemegénk volt -  frissen készített házi pestóra hangolva.


Hozzávalók:

egy kis üveg (~200 ml) házi pesto
50 dkg fusilli (Barilla)
20 dkg fetasajt
15 dkg fekete olívabogyó
két marék koktélparadicsom
1 chilli paprika
10 g fenyőmag
1 evőkanál olívaolaj
reszelt parmezánsajt

Amikor házi pestós tésztánkat készítjük el, akkor a Vapiano étteremnél ellesett csellel gazdagítjuk az ízeket. A feldarabolt paradicsom, fekete olívabogyó és fetasajt ezt az ízélményt teszik változatosabbá, de alapjában véve elhagyhatók, s ezek hiányában egy egyszerű, pikáns bazsalikom pestós tésztát kapunk a tányérunkra. A tésztát előre kifőzzük úgy, hogy "al dente" legyen, ez a Barilla esetében az előírásban szereplő 11 percnyi főzési időt követően tapasztalható számunkra tökéletes állagot jelenti. Az olívaolajat egy mély serpenyőben felhevítjük, a felaprított chillit és a fenyőmagot egy perc alatt megpirítjuk, folyamatos kevergetés mellett.



Hozzáadjuk az előre elkészített pestót. Pár pillanatig kevergetjük, hogy elegyedjenek az ízek, de a pesto ne égjen meg.



Ezután már csak rá tesszük a kifőzött fusillit, összeforgatjuk a pestóval és levesszük a tűzről. Az így elkészült pestós tésztát fogyaszthatjuk magában, reszelt parmezán sajttal. Mi azonban feldarabolt fetasajtot, olívabogyót és koktélparadicsomot is adtunk hozzá.


A jól összedolgozott tésztát tányérokra szedjük, friss parmezánsajtot reszelünk rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése