
Hozzávalók:
egy kis üveg (~200 ml) házi pesto
50 dkg fusilli (Barilla)
20 dkg fetasajt
15 dkg fekete olívabogyó
két marék koktélparadicsom
1 chilli paprika
10 g fenyőmag
1 evőkanál olívaolaj
reszelt parmezánsajt
Amikor házi pestós tésztánkat készítjük el, akkor a Vapiano étteremnél ellesett csellel gazdagítjuk az ízeket. A feldarabolt paradicsom, fekete olívabogyó és fetasajt ezt az ízélményt teszik változatosabbá, de alapjában véve elhagyhatók, s ezek hiányában egy egyszerű, pikáns bazsalikom pestós tésztát kapunk a tányérunkra. A tésztát előre kifőzzük úgy, hogy "al dente" legyen, ez a Barilla esetében az előírásban szereplő 11 percnyi főzési időt követően tapasztalható számunkra tökéletes állagot jelenti. Az olívaolajat egy mély serpenyőben felhevítjük, a felaprított chillit és a fenyőmagot egy perc alatt megpirítjuk, folyamatos kevergetés mellett.
Hozzáadjuk az előre elkészített pestót. Pár pillanatig kevergetjük, hogy elegyedjenek az ízek, de a pesto ne égjen meg.
Ezután már csak rá tesszük a kifőzött fusillit, összeforgatjuk a pestóval és levesszük a tűzről. Az így elkészült pestós tésztát fogyaszthatjuk magában, reszelt parmezán sajttal. Mi azonban feldarabolt fetasajtot, olívabogyót és koktélparadicsomot is adtunk hozzá.
A jól összedolgozott tésztát tányérokra szedjük, friss parmezánsajtot reszelünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése