Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

8/07/2013

Kolbászos, tejszínes fusilli

Nagyon szeretjük a Barilla fusillijét, mert megbízható, al dente, és gyönyörűen felveszi a szószokat. Most igazán tüzes kolbászt sikerült vennünk, vissza is sírtam a múltheti "próbafőzésünket", amikor a lágyan pikáns szósz haspókká változtatott át minket, mert nem tudtuk a "tálból szemecskézést" abbahagyni...





Hozzávalók:

1 szál pikáns kolbász
25 dkg gomba vagy pár szelet sonka :)
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 citrom héja

tört bors
5 dl 20%-os főzőtejszín
reszelt parmezán sajt
pár friss bazsalikom levél
50 dkg fusilli

A kolbászt felkockázzuk és wokban, vagy nagy serpenyőben közepes lángon 4-5 percig pirítjuk, hogy a zsírja kioldódjon.



A vöröshagymát felaprítjuk, hozzáadjuk a kolbászhoz, pár perc múlva rádobjuk az áttört fokhagymát és a gombát, vagy sonkát. Többször megkeverve átsütjük a kolbászos alapot, míg a gomba meg nem puhul. Ekkor ráreszeljük a citrom héját és egyszer átforgatjuk, majd azonnal felöntjük a sűrű tejszínnel.


Addig kevergetjük közepes lángon, amíg a szaft be nem sűrűsödik és selymessé nem gazdagodik. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk.



Ez idő alatt a tésztát kifőzzük. A leszűrt, szigorúan al dente fusillit rászedjük a tejszínes kolbászra és összeforgatjuk.


Reszelt parmezánnal, frissen tört borssal és illatos bazsalikom levelekkel tálaljuk. Pár csepp citromlé erősíti a citromhéj aromáját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése