Míg Olaszországban a gnocchi előételként mosolyog a tányérunkon, addig nálunk általában főfogásként gyűjti be az elismerő dicséreteket. De igazából neki mindegy is, a gasztronómiai Hírességek Sétányán már régóta ott virít híres, bordázott tenyérlenyomata...
Hozzávalók:
gnocchi 4 főre
2 evőkanál olívaolaj
50 dkg darált sertéshús
3 db paradicsom
1,5 dl sűrített paradicsomszósz
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 chilli paprika
só
frissen tört bors
szárított oregánó
20 dkg reszelt, jól olvadó sajt (jelen esetben trappista :))
Ez nem egy autentikus recept, itthoni hozzávalókból készült, a parmezán sajtot és társait csak hozzá képzeltük. :) Ennek ellenére nagyon finom lett, ezt tanúsíthatom. A gnocchi elkészítését a "Tészták" oldalon írtam le. A húsos, paradicsomos ragú összeállítása előtt már kifőztem a burgonyát és félretettem hűlni. Míg a ragú rotyogott, a gnocchi tésztáját összegyúrtam, feltettem a főzővizet és kiszaggattam, megsöndörgettem a nudlikat.
De ne rohanjunk előre, a húsos alaphoz a hagymát csíkokra, a fokhagymát karikákra vágtam és felaprítottam a chillit. Az olajon átsütöttem őket közepes lángon, majd hozzájuk adtam a húst, amit szépen megpirítottam, majd sóztam, friss borsot törtem rá.
Robotgéppel összeturmixoltam a három (felnegyedelt) paradicsomot a sűrített paradicsommal és hozzáadtam a húshoz. Öntöttem hozzá még kb. 1,5 dl vizet is és alaposan átkevergetve közepesen sűrű ragút főztem belőle.
Az elkészült gnocchit egy hőálló tálba egyenletesen elrendezgettem.
A húsos alapot megkóstoltam és elégedetten nyakon öntöttem vele a gnocchit, majd reszelt sajttal megszórtam a tetejét...
... és 180 fokosra előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a sajt meg nem pirult.
7/08/2014
Paradicsomos, húsos gnocchi
Címkék:
burgonya,
Darált hús,
Olasz,
paradicsom,
Sajt,
Sertéshús,
Tészta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése