A minap kedves munkatársnőmnek hamburgert készített az udvarlója. Házi hamburgerzsemléből... én is magam szeretem elkészíteni az ételek komplexebb összetevőit, így nem maradt más hátra, mint összedobni otthon egy kis kalóriadús vacsorát.A hamburgerzsemle receptjét limara oldaláról néztem ki, nagyon szeretem az alkotásait.
A recept megtalálható itt ...
Összetevők a húspogácsához:
50 dkg vegyes darált hús (sertés - marha)
1 tojás
10 dkg búzacsíra (zsemlemorzsa helyett)
2 evőkanál Worcestershire szósz
1 evőkanál mustár
2 gerezd zúzott fokhagyma
fél fej vöröshagyma apróra vágva
só, bors, őrölt kömény, cayenne chili
A húspogácsára:
Cheddar sajt - a régi Kaisersben találtam tömbösített verziót
Paradicsom, lila hagyma, csemegeuborka, zöld paprika
Mustár, ketchup, majonéz
Limara receptje ismét tökéletesen működött, annyi változtatással, hogy a dagasztást is kézzel csináltam. Itt még csak félig duzzadtak meg a bucik.
Ezalatt a húspogácsához az összetevőket egybegyúrtam. Picit állni hagytam, majd a tenyeremben szétlapítva kb. egy-egy centiméter vastagságú korongokká formáztam a masszát. A húspogácsákat alacsony hőfokon sütöttem, amikor szép piros lett az egyik oldala, megfordítottam, és a sült felszínére fektettem a sajtot.
A kész bucikat felvágtam, a sajtos húspogácsát a buci alsó felére ültettem. A csemege uborkát, lilahagymát, paradicsomot, zöld paprikát felkarikáztam, a húsra halmoztam, majd a kupacot ízlés szerint dijoni mustárral, ketchuppal, majonézzel tetéztem.









Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése