Frissítő lime, pikáns gyömbér, aromás fokhagyma és ropogós dió töret teszi különlegessé ezt a "brassói" stílusú receptet. Szeretek a hagyományos brassói aprópecsenye receptjével kísérletezni, gyermekkorom óta hódolója vagyok a sült burgonyának. Korábban készítettem már halbrassóit egyedi fűszerezéssel, gyorsan lecsúszott az is...
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell filé
75 dkg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 lime
2 cm-nyi friss gyömbér
chili paprika ízlés szerint
1 evőkanál juharszirup vagy méz
1 evőkanál olívaolaj
olaj a burgonya és a hús sütéséhez
3 marék dió
só ízlés szerint
A lime héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. 3 gerezd fokhagymát áttörünk, majd az olívaolajat, lime héjat és levét, a fokhagymát, a lereszelt gyömbért és a csilipaprikát (jelen esetben szárított jalapeño paprikát használtam a Kotányitól) illetve a juharszirupot elkeverjük, ez lesz a pácunk. A csirkehúst felkockázzuk.
A húst jól beleforgatjuk a pácba és húsz percre félretesszük. Ezalatt a burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és elkezdjük kisütni.
Az aromákkal jól átitatott csirkét 2 evőkanál olajon pirosra sütöm, majd a durvára tört diót a megsült csirke után visszamaradó olajon a maradék két gerezd áttört fokhagymával megpirítom.
A frissen sült hozzávalókat összeforgatjuk és megsózzuk ízlés szerint. Friss salátával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése