Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
2 chilli paprika
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj - Chipotle (füstölt chilli) ízű olaj
3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál őrölt kömény
1 nagy csipet oregánó
só
1 lime leve
3 paradicsom
1 sürített paradicsom
5 evőkanál kukorica
5 kocka keserű étcsoki
30 dkg kukorica liszt
1 evőkanál kukorica dara
20 dkg finomliszt (BL 55)
1 kiskanál só
3 dl víz
rétesliszt a nyújtáshoz
reszelt füstölt sajt
A forró olajon fél perc alatt megpirítom a felaprított chillit, majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és áttört fokhagymát és összesütöm.
Amikor a hagyma megdinsztelődött, ráteszem a darált húst. Sózom, hozzáadom az őrölt köményt, oregánót és megpirítom a húst, gyakran átforgatva. Amikor már átsült, ráfacsarom a lime levét és ráborítom a három felaprított paradicsomot, a sűrített paradicsomot és a kukoricát. Elkeverem és hagyom, hogy az ízek összeérjenek mérsékelt lángon. Megkóstolom többször is, ha kell. Mielőtt leveszem a tűzről, beleolvasztom az öt kocka étcsokit, és jól elkeverem még egyszer.
Mialatt a hús készülődik, egy tálba kimérem a kukorica lisztet és darát, a finomlisztet és a sót, illetve a vizet.
Kézzel összegyúrom és fél órára félreteszem pihenni. Ezután 12-16 részre osztom a tésztát és egyenként tenyérnyi szélességű, 2-3 mm vékony, kerekded lapokká nyújtom őket vastagon lisztezett deszkán. Hajlamos a tészta letapadni, ezért a lisztet (én réteslisztet használtam) rendszeresen kell utána pótolni.
A tésztalapokat forró serpenyőben oldalanként 30-30 másodperc alatt átsütjük. A megsült lapokat fedő alatt tároljuk, és azt is csak rövid ideig, mert hamar kiszáradhatnak. Érdemes menet közben már tölteni is őket!
A tetejére füstölt sajtot reszelek és 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül tíz perc alatt átsütöm ezt a csodás rakományt.
Friss zöldekkel, újhagymával, salátával igen üde, mégis kiadós fogás válik belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése