Muffint sütni nem nagy kihívás, de ha az embernek kevés ideje maradt, akkor néhány hozzávalóból igazán finom sütemény sülhet ki.
Hozzávalók:
Csokis-mogyorós muffinhoz:
25 dkg liszt
1 evőkanál édesítetlen kakaópor
0,5 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
12,5 dkg barna cukor (lágy sötétbarna nádcukor)
0,8 dl olaj
2,5 dl kefir
1 marék mogyoró
10 dkg csokoládé ( vagy Szerencsitől a Party kakaós ét tortabevonó )
pillecukor a tetejére
A száraz összetevőket, a lisztet, kakaót, fahéjat, a sütőport, szódabikarbónát összekeverjük egy tálban, egy másik tálban pedig felverjük a tojást és elkeverjük a sötétbarna nádcukorral, olajjal, kefirrel. A száraz keverékre tesszük a folyékony alapot és a felkockázott csokit, mogyorót is hozzáadjuk.
Jól összekeverjük az edény tartalmát és muffinsütő formába helyezett papírkosárkákba adagoljuk.
A tetejére pillecukrot teszünk és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Cseresznyés muffin:
25 dkg liszt
0,5 dkg őrölt fahéj
2 teáskanál sütőpor
0,5 dkg szódabikarbóna
1 tojás
12,5 dkg méz
0,8 dl olaj
2,5 dl joghurt
1 nagy marék cseresznye
"csokicsepp" a tetejére
A lisztet, fahéjat, sütőport, szódabikarbónát elkeverjük egy tálban, a tojást külön felverjük és hozzáadjuk a mézet, olajat, joghurtot. Alaposan kikeverjük a "nedves" hozzávalókat, majd rátesszük a lisztes keverékre. A cseresznyét kimagozzuk, és a tészta összetevőihez adjuk.
Az edény tartalmát összekeverjük és papírral kibélelt muffin formákba adagoljuk. Rászórjuk a csokicseppeket.
180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
6/19/2013
Csokis-mogyorós és cseresznyés muffin
Címkék:
Amerikai,
cseresznye,
Csokoládés,
Édes sütemény,
junk food
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése