Nagyon szeretjük a Barilla fusillijét, mert megbízható, al dente, és gyönyörűen felveszi a szószokat. Most igazán tüzes kolbászt sikerült vennünk, vissza is sírtam a múltheti "próbafőzésünket", amikor a lágyan pikáns szósz haspókká változtatott át minket, mert nem tudtuk a "tálból szemecskézést" abbahagyni...
Hozzávalók:
1 szál pikáns kolbász
25 dkg gomba vagy pár szelet sonka :)
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 citrom héja
só
tört bors
5 dl 20%-os főzőtejszín
reszelt parmezán sajt
pár friss bazsalikom levél
50 dkg fusilli
A kolbászt felkockázzuk és wokban, vagy nagy serpenyőben közepes lángon 4-5 percig pirítjuk, hogy a zsírja kioldódjon.
A vöröshagymát felaprítjuk, hozzáadjuk a kolbászhoz, pár perc múlva rádobjuk az áttört fokhagymát és a gombát, vagy sonkát. Többször megkeverve átsütjük a kolbászos alapot, míg a gomba meg nem puhul. Ekkor ráreszeljük a citrom héját és egyszer átforgatjuk, majd azonnal felöntjük a sűrű tejszínnel.
Addig kevergetjük közepes lángon, amíg a szaft be nem sűrűsödik és selymessé nem gazdagodik. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk.
Ez idő alatt a tésztát kifőzzük. A leszűrt, szigorúan al dente fusillit rászedjük a tejszínes kolbászra és összeforgatjuk.
Reszelt parmezánnal, frissen tört borssal és illatos bazsalikom levelekkel tálaljuk. Pár csepp citromlé erősíti a citromhéj aromáját.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése