Délután meglátogattam a közeli piacot, lélegzetelállító színekben pompáztak a pultok. Hátizsákom megtömve, nehéz szatyorral sietve hagytam el a helyszínt, a kijáratnál azért mégiscsak beadtam a derekam a friss laskagombák és a pucolt dióbél kérlelő magamutogatásának. Épp, hogy nem szakadt le a karom hazafelé menet...
Hozzávalók: Pásztor Tünde receptje alapján ...
25 dkg finomliszt
5 dkg kukoricaliszt (szeretem a színét)
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 mokkáskanál só
kevés cukor
1 kisebb fej lilakáposzta
3 dkg barna cukor
1 édeskömény gumó
1 evőkanál margarin
só
bors
A barna cukrot az egy evőkanál margarinon felolvasztottam, a finomra gyalult káposztát és a hosszában vékonyra aprított édeskömény gumót hozzáadtam a cukorhoz. Rendszeres kevergetés mellett puhára pároltam, sóval és borssal kedvemre ízesítettem. A kétféle lisztet a tojással, margarinnal, tejföllel és sóval összegyúrtam. Kissé zsíros, de az edény falától elváló tésztát kaptam, amit fél óráig pihentettem. Két részre szedtem és vékonyra nyújtottam, hogy mégiscsak a káposzta domináljon a végén.
Sajnos a mélyített tepsim tavaly ott maradt vendégeskedni a nővéreméknél, ezért sikerült ilyen egyedi formát kialakítanom a széles tepsi számára szűkre méretezett tésztából.
Az egyik kinyújtott tésztafélre halmoztam a káposztát, majd beterítettem a másik tésztaféllel és villával megszurkáltam a tetejét. 170 fokon kb. fél órát sütöttem.
Az édeskömény kevéssé érezhető ki a töltelékből, kicsit markánsabbra számítottam. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése