Hozzávalók: kb 25-30 darabhoz
12.5 dkg vaj
20 dkg finomliszt (BL 55)
fél kiskanál sütőpor
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kiskanál őrölt ánizs
porcukor a tetejére
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A vajat megolvasztjuk, a lisztet átszitáljuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy tálba tesszük.
Összegyúrjuk a vajjal a lisztet, a kétféle cukrot, sütőport és az ánizst. A tésztából diónyi golyókat formálunk, és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket.
Negyed óra alatt készre sütöm a golyókat, amik halmokká terebélyesednek. Miután kivettem a sütőből, hagyom egy kicsit lehűlni őket, majd porcukrot szitálok a tetejükre. Jól záródó fémdobozba teszem a sütiket felhasználásukig, az egyes rétegek közé sütőpapírt teszek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése